Hotell Solna är ett självklart val för oss när vi planerar företagets event. Lokalerna är  alltid förstklassiga, läget är optimalt och priserna är rätt. Därtill är hotell-ledningen väldigt samarbetsvillig och tillmötesgående när vi har speciella önskemål. Vi har under en lång period jobbat nära deras planeringsavdelning med alltifrån att anordna julfester till att fixa utlottning av presentkort till “hotell solna and spa” upplägget.

Från logistisk avdelningens sida har vi nästan enbart positiva saker att berätta om samarbetet. Den enda mindre bra erfarenheten är relaterad till en individ som jobbade i receptionen för ett antal år sedan. Under metoo visade det sig att han vid ett flertal tillfällen antastat och sexuellt trakasserat yngre kvinnor i sin roll på hotellet. Två kvinnor från vårt företag har rapporterat att de blivit drabbade till HR avdelningen. Detta är naturligtvis helt oacceptabelt och vi tar incidenterna på största allvar. Responsens från hotellets ledning kan vi dock inte klaga på. De handlade snabbt och kraftfullt. Personen i fråga arbetar naturligtvis inte på hotellet längre och en polisutredning startades. Dock lades den ner redan i förundersöknings-stadiet på grund av bristande tekniska bevisning. Hotellet erbjöd sig betala terapi till de båda kvinnorna, men de avböjde.

I övrigt har alla våra anställda som genom åren bott på hotellet eller haft konferens på hotell nära friends arena varit mycket nöjda. Speciellt närheten till huvudkontoret är ett stort plus och att byta till konferenslokalerna längre ifrån HK hade varit mycket kostsamt i form av tid och transportkostnader. Andra närliggande alternativ finns. Emellertid finns det hotell och konferens-komplex som har likande kvalité men inget av de liknande hotellen överträffar på något sätt Solna City.

Mot bakgrund av detta föreslår vi att vi behåller Hotell Solna City som vår huvudleverantör för denna typ av tjänster. Vi rekommenderar att vi förhandlar ett kontrakt på tre, alternativt fem år, där alla komponenter från de tidigare kontrakten finns med, samt möjlighet för tillägg. Exempelvis vore det förmodligen en god idé att inkludera det årliga julbordet i kontraktet eftersom det är ett så pass återkommande event.

Vi på logistikavdelningen hoppas att denna informationen underlättar ert beslut, samt att ni följer våra rekommendationer.